dimecres, 12 de setembre del 2012

CASA PUIG COLOM. Passeig de Gràcia 7 (Façana Original) i FORN DE SANT JAUME (1914-1956)

*1914.- Vista general de la façana original de la Casa Puig Colom, obra de l'arquitecte Josep Font i Gumà.

Malgrat perdre el disseny original de la part superior de la façana i la teulada, l'edifici d'habitatges del número 7 del Passeig de Gracia, conegut com a Casa Puig Colom i projectat el 1913 per Josep Font i Gumà (1859-1922), va ser objecte amb el pas dels anys d'una reforma força digna, si tenim en compte les habituals destrosses i escapçaments que molts edificis de l'Eixample han patit al llarg dels anys. El cert és que als quatre pisos originals de l'edifici se n'hi van acabar afegint dos més, però mantenint l'estil de la façana i rematant-la amb una cornisa horitzontal però acceptable. 
Però aquest l'edifici té una altra dimensió històrica que s'explica perque als seus baixos hi hagué fins entrats els anys 1950's el popular establiment El Forn de Sant Jaume, una de les fleques i pastisseries de més anomenada que tingué la ciutat durant la primera meitat del segle XX. Aquests baixos acullen avui (2012) una botiga de moda.
 
*1918.- El Forn de Sant Jaume ocupava els baixos de l'edifici.
 
*1921.- Publicitat del Forn de Sant Jaume a La Vanguardia amb motiu de la posada a la venda dels típics panellets de Tots Sants.