divendres, 8 de juliol del 2016

SENYAL DE PROHIBICIÓ DE GOSSOS SENSE LLIGAR (1960's)




A començaments dels anys 1960's el ventall de senyals de les escasses zones verdes que disposava la ciutat van començar a ser més notòries, tant en varietat com en disseny.
Mentre els colors verds combinats a dos tons eren els escollits com a propis de la senyalització dels jardins, als clàssics avisos de respetar las plantas i als indicadors de situació dels urinaris públics s'afegia un curiós senyal, que suposaria un pas més en la gestió del civisme en aquests espais d'esbargo majoritàriament freqüentats per infants. 
Als costat de les àrees de jocs infantils van començar a aparèixer uns senyals amb la silueta d'un gos lligat amb un cridaner NO a l'extrem superior esquerre i la paraula SUELTO a l'extrem oposat. Les ordenances municipals prohibien acostar-se a les zones dels més menuts amb el gos sense lligar. Aquests senyals van ser visibles fins a finals dels anys 1970's quan altres dissenys de senyalització dels parcs i jardins van substituïr-los.

*1960's.- Un senyal de prohibició de gossos solts davant de l'estació dels ferrrocarrils a la Plaça Molina. (Foto: Pere Català-Roca)


*1968.- Comentari publicat a La Vanguardia del 20 de juliol d'aquell any al voltant del senyal de portar el gos lligat i el civisme als parcs urbans.