dimarts, 30 de desembre del 2014

TERRAZA SOL Y SOMBRA. Ball, teatre i cinema. Gran Via - Marina. (1940's - 1970's)

Agraïments a FRANCISCO ARAUZ i EMILIO GÓMEZ FERNÁNDEZ

*1960's.- Una entrada a la terrassa.

El Sol y Sombra era un bar de nom inequívocament vinculat a la tauromàquia i és que es trobava just davant de la plaça de toros Monumental al número 747 de la Gran Via fent cantonada amb l'actual carrer Marina, aleshores oficialment passeig de Carles I.
El bar s'havia consolidat com a lloc de trobada dels aficionats als toros i d'algunes penyes taurines. L'immoble disposava només de planta baixa i una àmplia terrassa cobria tot el local ocupant una superficie igual a tot el solar d'aquella cantonada. 
Ja cap a finals dels anys 1940's la cartellera que publicaven alguns periòdics barcelonins incloïa la Terraza Sol y Sombra dins l'apartat de diversions, anunciant balls selectes amb orquestres en directe cada any a partir del mes de maig fins ben entrat el setembre. També s'hi varen representar algunes peces teatrals durant els anys 1950's i a partir de 1961 va ser un dels cinemes a la fresca més populars i concorreguts de la ciutat durant els mesos d'estiu.

*1945.- Una curiosa Carta al director d'un lector de Destino molest amb els sorrolls que provocava el ball a l'aire lliure de la terrassa del Sol y Sombra. (Font: Biblioteca de Catalunya).


*1956.- Un exemple de la utilització de la terrassa com a escenari teatral. (Font: Hemeroteca de La Vanguardia


*1960's.- Cinema a la terrassa. La pantalla de projecció era situada d'esquenes a la Gran Via i el públic s'asseia en cadires de fusta plegables mentre sota la paret de la mitgera amb l'edifici de la Gran Via hi havia instal.lada una barra on se servien cafès, refrescos, gelats  i licors.