dissabte, 16 de novembre del 2019

NO. Discoteca, Aribau 242 (1983-1999)

 
 
 
Emplaçada als baixos i soterrani de l'edifici d'oficines de la cantonada Aribau / Travessera de Gràcia, la discoteca NO tancava la llarga vorera que pujava des de la Diagonal i que aplegava un grapat de locals nocturns com el night-club Las Vegas (després Costa Breve), el Pub 2,40 i l'entrada al Drugstore David a través del pàrquing.
L'obertura d'aquest local coincideix amb l'inici de l'any 1983, amb un país que començava a deixar la transició enrera amb el PSOE ja instal·lat al poder des de feia uns mesos mercès a la seva victòria a les urnes de l'octubre de 1982.
Una de les primeres celebracions sonades que va acollir la discoteca NO va ser la festa posterior al sopar de presentació de la cadena radiofònica Antena 3 a Barcelona. Fou la nit del 17 de febrer de 1983 i al local hi varen fer cap l'expresident del govern espanyol Adolfo Suárez, l'alcalde Pasqual Maragall i el director de la nova cadena Manuel Martín Ferrand. No hi va faltar una de les estrelles de l'emissora, el popular periodista José María García que cobria amb el seu programa nocturn Supergarcía en la hora cero la informació esportiva.
 
 
 
*1983/85.- Anuncis diversos insertats en premasa sobre les activitats de la discoteca NO. (Font: Hemeroteca La Vanguardia).
 
NO es va nodrir d'una programació on sovintejaven les actuacions en directe a les nits, mentre que a les tardes les llargues cues d'adolescents per entrar denotaven que el local havia aconseguit una rellevança important dintre del ventall de propostes d'oci de l'època. 
La seva activitat s'estengué fins a finals de la dècada dels 1990's, quan la discoteca va acometre una reforma amb canvi de nom i va passar a ser Get Back i posteriorment Barroko's.
Tot i la seva desaparició definitiva a l'any 1999 la marca NO s'ha continuat utilitzant esporàdicament per acollir festes revivals pels nostàlgics dels bons temps.
 
*2013.- Cartell d'una de les festes privades organitzades sota la marca NO anys després del tancament de la discoteca.