dijous, 17 d’octubre del 2013

ESTACIÓ DE SERVEI RENAULT. Balmes / Mallorca (1930's)

 

El carrer de Balmes va ser durant molts anys una via plena de benzineres. La raó la podriem trobar en el passat ferroviari d'aquest carrer que el feia poc atractiu per a viure-hi. Com també va passar fins a començaments dels 1960's amb el carrer Aragó, les espesses fumeres dels trens ennegrien les façanes dels edificis. En el cas del carrer Balmes aquesta situació es va aturar l'any 1929 quan es va procedir al soterrament de les vies. Però el cas és que després de la cobertura encara subsistien moltes benzineres i tallers de reparació d'automòbils.
L'Estació de Servei Renault figurava a nom de Joan Canals i ocupava el número 105 de Balmes fent xamfrà amb el carrer Mallorca. Disposava d'un taller darrera en forma de ela  i tenim notícia que va romandre en servei durant la década dels anys 1930's. Acabada la guerra la benzinera va ser suprimida i al solar s'hi aixecaria posteriorment un edifici de façana neoclàssica que avui acull l'hotel Barcelona Center.

 
 
*1934.- El carrer Balmes era el carrer de les benzineres. Davant mateix de l'Estació de Servei Renault (al fons en cercle vermell) n'hi havia una altra. 
 
 
*1935.- Un llistat de benzineres barcelonines inserit en un anunci publicitari on apareix la de Juan Canals al carrer Balmes 105 (Font: Hemeroteca La Vanguardia)