dimecres, 24 d’abril del 2013

TIC TAC. Joguines. Diagonal 550-556. (1944-2002)

 
*1946.- Durant la campanya de Reis Tic Tac repartia pel carrer joguines carregades en burros com a reclam comercial. (Foto: Arxiu La Vanguardia).

Una de les botigues de joguines més emblemàtiques de la ciutat va ser Tic Tac, situada a la vorera muntanya de la Diagonal entre Aribau i Muntaner. Oberta el 1944, en plena posguerra, era un establiment molt freqüentat per les classes benestants i un dels preferits de la burgesia per colmar les il·lusions i les fantasies dels seus fills més menuts.
A Tic Tac van néixer algunes nines famoses com la Pilín i la Bebé Miau, amb les que tantes nenes varen jugar a ser mares. El fundador del negoci va ser Francisco Puig-Corvé i en els 400 metres quadrats que tenia la botiga era posible comprar joguines d'importació, molt difícils de trobar en d'altres indrets de la ciutat. Un ampli aparador-vestíbul permetia contemplar les últimes novetats de nines, trens elèctrics, jocs d'arquitectura, scalextrics... etc. Allà era fàcil trobar-hi nens embadalits contemplant les mercaderies exposades i mares que s'esforçaven a treure'ls cap al carrer per poder continuar la ruta cap a d'altres comerços. Solo en sueños y en Tic Tac era el lema comercial de la botiga.

*1950's.- Bebé Miau, una de les nines creades i comercialitzades a Tic Tac. Funcionava a corda i gatejava.

*1967.- Publicitat de Tic Tac amb aparcament gratuït per als clients al carrer Tuset. (Font: La Vanguardia)

Entrat ja el segle XXI, la filla de Puig-Corvé, Ninoya, i el seu marit, es van arriscar a continuar el negoci, però el van traslladar al número 88 del carrer Londres en un local molt més petit i relativament pròxim a l'anterior, que finalment no va cuallar i no trigaria gaire temps a tancar.
Mentrestant, el local on hi hagué la històrica botiga de Diagonal va tancar al maig de 2002 i tot seguit fou ocupat per un establiment de moda de la marca Armani.