dimarts, 13 de setembre del 2011

SAUSALITO. Pub. Teodora Lamadrid 40. (1974-1987)

 

Aquest local situat entre el mercat de Sant Gervasi i la Rotonda responia al patró bàsic del que als anys 1970's es coneixia com un pub. Foscor, copes, ambientador que lliutava per dissimular l'olor de l'aire condicionat, racons ideals per la intimitat de les parelles amb sofàs còmodes. Però també actuacions en directe cada dia com a  fet diferencial amb molts altres de la mateixa espècie. El Sausalito passarà a la història de la nit barcelonina de finals dels 1970's perque un humorista de camisa negra, ulleres fosques, barba, cigarret, got llarg a la mà i cadena gruixuda d'or al coll hi va viure l'inici la seva carrera fulgurant. El seu nom Eugenio... el saben aquel que diu... Allà va començar quan acompanyava la seva dona a la guitarra formant el grup Els 2.

*1970.- El grup Els Dos (Eugeni i Conxita) actuant al Sausalito. (Foto: Jose González Vivas)

El 1978, el local va ser reformat i transformat en New Sausalito, després de canviar de propietari i passar a ser dirigit per Pere Albert Rocafort. Amb el temps però, tornaria a recuperar el nom original oferint actuacions de màgia, hipnosis i música.
Hi van actuar joves valors de la música que no van arribar més enllà. A la dècada dels 1970's hi desfilaren noms com Maria Luisa Solsona i als anys 1980's altres artistes com Sergio TV, el mag Vilas, Pepe Garamendy, Félix el Maño o el veterà Santi Sans.

*1974.- Eugenio (Eugeni Jofra Bafalluy) i la seva dona Conchita Alcaide actuaven durant els primers anys de Sausalito amb el nom artístic de Els 2.