dilluns, 9 de gener del 2017

ESTAND DE MAGGI a l'Exposició de 1929. Plaça de la Font Màgica. Montjuïc (1929-1930)

Agraïments a FRANCISCO ARAUZ, ELOY FC i JAUME MAS


*1929.- Imatge nocturna de l'estand de Maggi. (Foto: Arxiu Cuyàs)


Julius Maggi (1846-1912) fou un empresari nascut en una família suïssa oriunda d'Itàlia, que es va especialitzar en la fabricació de productes alimentaris. Entre els seus primers èxits de vendes hi destacava un condiment líquid per adobar els menjars, que era produït a base d'herbes i presentat en una petita ampolla. 
Cap a l'any 1907 Maggi va llençar al mercat uns petits cubs o pastilles de brou concentrat. Aquest nou producte va tenir una important acollida, tant per la seva practicitat com pel seu bon gust.
Durant els anys 1920's Maggi i els seus cubs ja s'anunciaven en un rètol lluminós situat obre la Casa Ignasi Carsi a la cantonada de la Plaça Catalunya amb Bergara. L'Exposició de 1929 va ser una altra oportunitat per promocionar aquests productes i per donar volada a noves varietat de sopes i preparats. No obstant, les degustacions gratuïtes del brou resultants del cubs, que eren servits en petites tassetes als visitants de l'estand van ser un clàssic dins del circuit de l'Exposició.
L'estand va ser projectat per l'arquitecte J. Pujol i executat pel constructor Joaquim Xafart. Era situat a la plaça de la Font Màgica davant d'una de les parets laterals del pavelló de la Reina Victòria Eugènia. Hi destacaven les rèpliques a gran tamany dels cubs de brou que hi havia als extrems del sostre de la petita construcció.
 
*1929.- Un dibuix de l'estand (Autor desconegut)

*1920.- Publicitat de l'època dels petits cubs de brou que comercialitzava Maggi.