dijous, 25 d’octubre del 2018

QUIOSC ESTAND DE PICON. Exposició Internacional de 1929. Montjuïc.



Reclam publicitari de l'època

La marca francesa de begudes alcohòliques Picon va presentar-se a l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929 amb un quiosc situat en un elegant templet que recordava l'arquitectura àrab d'Algèria, el país on el 1837 va ser creada aquesta beguda amarga pel francès Gaétan Picon. L'estil arabitzant era visible a les obertures laterals del petit edifici, així com a coberta en forma de cúpula arrodonida que el coronava.
Era situat en un dels extrems d'unes escales que salvaven el desnivell existent entre la plaça amb brolladors d'aigua que hi havia davant del Restaurant Ambassadeurs i la gran esplanada que arribava fins l'estadi, al voltant de la qual s'havien plantat els múltiples pavellons representatius dels països estrangers que van concòrrer a l'exposició.
L'aperitiu Picon era elaborat amb pell ratllada de taronja seca, arrels macerades de genciana i quina, xarop de sucre i caramel que li donaven un característic color marronós. Era molt popular a les regions del nordest de França i a d'altres països de la zona com Bèlgica i Luxemburg.

*1929.- Emplaçament de l'estand de Picon. (Font: Plànol de l'Exposició Internacional de 1929. Col·lecció privada Francisco Arauz)



*1929.- Dues imatges del templet





A Barcelona la distribució del Licor Picon estava en mans de Teodoro Baïlac, que figurava a la Guia de l'Exposició com l'encarregat del quiosc, amb adreça comercial al carrer Roger de Llúria número 86. 

*1929.- Emplaçament de l'estand de Picon enquadrat en groc. Al costat la Torre Rocalla, a la dreta el Poble Oriental i en primer terme el Parc d'Atraccions de la Foixarda.