dissabte, 7 d’abril del 2012

TAPES D'ARQUETES DE L'EXPOSICIÓ DE 1929. Parc de Montjuïc.La solemne celebració a  Barcelona de l'Exposició Universal de 1929, va suposar la urbanització i condicionament d'una gran part de la muntanya de Montjuïc. La ciutat va veure com es guanyava una superficie de terreny molt extensa com a zona verda i d'esbarjo. Però la urbanització de la muntanya va suposar també tot un seguit d'obres de canalització soterrània, clavagueram i conduccions diverses. Algunes de les tapes d'arquetes que cobrien aquestes accesos a les conduccions varen ser personalitzades i duien el nom de l'exposició a la superfície.
Amb el pas del temps varen anar desapareguent de les voreres i avingudes dels parcs de Montjuïc. Avui (2012) amb una mica de paciència encara es poden veure alguns pocs exemplars que han sobreviscut a les millores i reordenacions de la zona i a la urbanització de nous espais de la muntanya.
Serveixin com un testimoni més d'aquella magnifica exposició que va fer que els ulls de mig món es fixessin en la nostra ciutat.