dilluns, 2 de gener del 2012

LA CABAÑA DEL TIO TOM / CHEZ CHARLEY. Sala de Festes. Pedralbes. (1960-1963)

A començaments dels anys 1960's va obrir-se a la part alta de l'Avenida de la Victoria (nom que aleshores tenia l'actual Avinguda de Pedralbes) prop del monestir, una sala de festes vorejada de jardins que tenia un doble nom: La cabaña del Tio Tom (talment com la novel·la de Harriet Beechjer Stowe) era el més conegut, pero també se la coneixia com Chez Charley.


Era un local sovint freqüentat per gent d'una certa edat, on hi anaven a lligar els quarentons.
La publicitat de l'època hi anunciava sessions de ball amb madison i twist. Aquí van començar a actuar grups com Lone Star o Los Oliver's. També hi actuava l'italià Ennio Sangiusto, que va popularitzar El blues del pirata.
La revetlla de Sant Joan de 1962 va comptar amb la presència del també italià Jimmy Fontana, un cantant que aleshores començava a ser popular amb les seves melodies.
La matinada del 19 de novembre de 1963, la història de la Cabaña del Tio Tom va tenir un desenllaç tan tràgic com sobtat. Un cop acabada la sessió del dia i quan el local ja era buit i tancat, un violent incendi va destrossar pràcticament tota la instal·lació. La gran quantitat de fusta que decorava el local va ajudar notòriament a la propagació de les flames. La premsa va ressaltar que el local no estava assegurat.

 *1963.- Entrada a La Cabaña del Tio Tom-Chez Charley. Els de la foto són un jove Tony Ronald (el més alt) i el seu grup Los Kroners.