dimarts, 13 de maig del 2014

DRIVE. Club Discoteca. Còrsega 96 (1960's-1970's)

 
 
A mitjans dels anys 1960's al sector conegut avui com a Nova Esquerra de l'Eixample més pròxim al barri de Les Corts, encara hi quedaven descampats i algunes fabriques en fase terminal. El carrer Còrsega quedava materialment tallat entre Calàbria i Rocafort i fins que no es van urbanitzar els Jardins Montserrat no començaria l'edificació a tot ritme i s'acabarien de dibuixar els carrers que mancaven per obrir.
Un dels primers edificis que es van construir en aquella època a la zona fou el localitzat al número 96 del carrer Còrsega, amb una mitgera amb finestres que ja feia entreveure que mitja illa seria ocupada per jardins. En els baixos d'aquell edifici va obrir la discoteca Drive, un local bàsicament de barri que competia amb d'altres de la zona com el Performance de Provença/Calàbria o el Club Géminis prop de Borrell/Rosselló. Era especialment actiu els caps de setmana i a les nits funcionava com a refugi de noctàmbuls i clients clandestins de les barres americanes, que tant havien prol·liferat en aquella zona batejada per alguns com el Barri Xino Perfumat.
Drive quedarà per la història com una discoteca perifèrica pionera i gairebé anónima, que amb prou feiens va poder sobreviure als anys 1970's, abans de reconvertir-se en la sala de bingo de la Casa de Menorca poc després del final de la dictadura.