dimarts, 5 de juny del 2012

CINE JAIME I / JAUME I. República Argentina 267-269 (1967-1995)Situat al capdamunt de l'avinguda República Argentina, el cinema Jaume I era una sala àmplia que disposava també d'accés pel passeig de Sant Gervasi. Un corredor interior enllaçava ambdues entrades.  
Va obrir portes el 17 de febrer de 1967 i va sorprendre per la seva amplitud. El seu promotor fou Joan Reverter García i l'arquitecte Josep González Lloveras. Flint, agente secreto amb James Coburn i Lee J. Cobb i Regalo para soltero amb James Stewart i Sandra Dee van omplir el primer programa doble que s'hi va projectar. A partir d'aqui començaria la història d'aquesta sala de reestrena.

*1967.- Publicitat del cinema en el seu primer any de funcionament. (Font: El Noticiero Universal /ARCA)

Al 1979 la sala va tancar 4 mesos (d'abril a agost) per reformes i va començar a palesar una certa decadència. En reobrir-se es va especialitzar en cinema eròtic -en aquells temps classificat "S"-. L'última sessió es va presentar el 9 d'agost de 1981 amb la projecció del film italià d'acció i erotisme Las evadidas i una espanyolada de la factoria Ozores titulada Los embarazados. Després el cinema romandria allà uns anys més sense activitat fins al seu definitu desmantellament a l'any 1984. Les seves butaques van servir per equipar la sala de teatre Artenbrut
Avui un rètol de ferro forjat amb el nom del cinema catalanitzat i dos aplics del mateix material, penjats a la façana a banda i banda de la que va ser porta principal d'accés, recorden vagament als més veterans del barri que allà hi va haver un cinema.