dimarts, 4 de febrer del 2014

PIERROT. Discoteca. Avda. Meridiana 244 (1960's-1980's)

Agraïments a ROBERTO LAHUERTA MELERO


El logotip de Pierrot, molt difòs a través d'enganxines durant els anys 1970's.

Gairebé a la frontera entre Clot i la Sagrera, en plena Meridiana. al costat de l'estació del metro de Navas, el Mesón de Goya i el cinema Rivoli, va obrir a finals dels anys 1960's la discoteca Pierrot. Era un local de barri, la típica discoteca que s'incorporava a aquesta nova proposta lúdica del jovent en un barri allunyat del centre i de les zones nobles de la ciutat. A començaments dels 1970 s'hi van organitzar alguns concursos de bellesa femenins (Guapa de Barcelona), però també masculins (Mister España 1974) en col.laboració amb Producciones El Faro.   
*1974.- Elecció de Mister España a Pierrot
Com moltes altres discoteques Pierrot no va ser aliena a puntuals episodis de violència, alguns especialment greus com l'apunyalament del porter el 1979 i l'intent de robatori amb tiroteig contra l'encarregat i el seu fill al 1986, un fet luctuós que va precipitar el final d'aquest local.


Dos retalls de premsa publicats a La Vanguardia sobre sengles successos amb violència contra les persones esdevinguts a Pierrot.

Pierrot va tancar a finals dels 1980's i el local va tenir la seva continuïtat com a discoteca amb noves propostes i una gran diversitat de noms. Primer com a Multiespacio Tercera Fase i després com l'after-hours James Dean, que va tenir molts problemes amb els veins fins al punt que es veié obligat a modificar els seus horaris, per continuar amb Locos por la Música o Punto BCN. Avui (2014) hi ha un ampli supermercat.