dijous, 7 d’agost del 2014

PANELL ANUNCIADOR D'ESDEVENIMENTS CIUTADANS. Passeig de Gràcia - Gran Via. (1960's-1970's)Barcelona Ciudad de Ferias y Congresos. Aquest era l'eslògan que l'alcalde Porcioles i l'oficialitat dels anys 1960's varen inventar amb l'objectiu de promocionar la ciutat cap a l'exterior. Es pretenia fer-la atractiva i coneguda per als forasters que venien a fer-hi negocis o a difondre coneixement. 
En aquest context el mobiliari urbà va guanyar una peça que intentava concentrar tota la informació relativa a aquests events que se celebraven a Barcelona. Es tractava d'una estructura molt simple, formada per quatre pals metal·lics verticals, als que periòdicament s'hi anaven col·locant uns llistons horitzontals de fusta molt estrets. Cada llistó duia pintada sobre la seva superfície la informació relativa a un d'aquests esdeveniments. Al capdamunt una peça fixa més gran, amb l'escut de la ciutat i l'eslogan esmentat, anunciava que allò era el calendari de pròximes manifestacions. 
A l'extrem dels Jardins de la Reina Victòria amb el Passeig de Gràcia, davant del brollador, n'hi havia un i també durant un temps se'n van poder veure als dos extrems de les Rambles (Canaletes i Santa Mònica). El primer d'aquests panells va ser el de més longevitat i va romandre actiu fins després de la mort del dictador i va poder anunciar fins i tot el Congrés de Cultura Catalana del 1977. El primer ajuntament democràtic el va retirar.