dissabte, 2 de febrer del 2013

COMPAÑIA ESPAÑOLA DE TURISMO. Sucursal de Barcelona. Plaça Catalunya / Pelai. (1929-1932)

*1929.- Aspecte de la sucursal als baixos de l'edifici de l'Estació del Ferrocarril de Sarrià a la Plaça Catalunya.
 
L'any 1929 amb motiu de l'Exposició Internacional varen ser molts els turistes i gent vinguda d'arreu del món a visitar Barcelona. El turisme va adquirir una nova dimensió. Els forasters no solament volien veure la ciutat sino també altres indrets de Catalunya i Espanya. La Compañía Española de Turismo, una empresa equivalent a les actuals agències de viatges, va instal·lar una sucursal als baixos de l'edifici de l'Estació del Ferrocarril de Sarrià al número 1 de la Plaça Catalunya, un lloc extraordinàriament cèntric.
Allà, a banda dels serveis de canvi de moneda estrangera, s'ofertaven viatges a Montserrat, la Costa Brava, i altres contrades de Catalunya. Aquest establiment va durar fins a finals de 1932. Al gener de 1933 el local canviaria radicalment de fesomia amb l'obertura d'un cafè de la cadena Bracafé. Hi va romandre fins a l'enderrocament de l'edifici de l'estació per aixecar-hi el centre comercial El Triangle, fent companyia al veí Cafè Zurich durant gairebé 60 anys.
 
*1930.- Un anunci de l'època sobre excursions a Montserrat. Els bitllets es despatxaven a la sucursal de la Plaça Catalunya. Fins i tot la propina era inclosa al preu del viatge. (Font: La Vanguardia)