dijous, 24 de setembre del 2015

HOTEL DE VENTAS. Carrer Pelai 8. (1915-1947)

Agraïments a EMILIO GÓMEZ FERNÁNDEZ 

Obert al públic el 23 de setembre de 1915 l'Hotel de Ventas va ser una macrobotiga de compravenda on es podien trobar tota mena d'objectes decoratius per la llar, mobles i antiguitats. Ocupava els baixos de la finca del número 8 del carrer Pelai, amb façana posterior al carrer Tallers i disposava d'una gran superfície d'exposició. 
L'establiment havia estat promogut per la familia d'A. Bonnin Sociedad en Comandita, i disposava també d'uns magatzems per guardar mobles a la Gran Via 414 cantonada amb Vilamarí. Els Bonnin havien pres com a referent l'Hôtel de Ventes de París amb l'objectiu de donar una sortida comercial més digna a la compravenda d'objectes antics (catifes, cortinatges, estufes, arcons i mobiliari) aleshores ja molt activa als encants i a la Fira de Bellcaire. També varen existir altres establiments amb el nom genèric d'hotel de vendes al passeig de Gràcia i al carrer dels Arcs.


*1915.- Vista de l'interior del local i retall de premsa que dona compte de la inauguració de l'Hotel de Ventas. (Font: La Hormiga de Oro)

*1922.- Anunci publicat a La Vanguardia sobre els mobles que es podien trobar a l'Hotel de Ventas.


*1929.- L'empresa A. Bonnin S en C. propietària de l'Hotel de Ventas va tenir cura del mobiliari de diverses instal·lacions de l'Exposició Universal de 1929 com testimonia aquest anunci. (Cliqueu sobre la imatge per ampliar-la)


*1934.- Publicitat en català dels temps de la República anunciant subhastes. (Font: Diari La Ciutat)

El negoci va sobreviure al drama de la Guerra Civil i va arribar a estendre's fins a mitjans de la dècada dels anys 1940's. Va especialitzar-se en subhastes d'obres d'art i mobles antics fins que va tancar portes al 1947. Posteriorment a l'ampli local que havia ocupat s'hi va instal·lar el Cinema Pelayo que amb el pas dels temps donaria pas a les actuals sales Lauren Universitat.