dilluns, 7 de maig del 2012

DIVE!. Restaurant temàtic submarí. Maremagnum. (1996-1998)



El centre comercial i d'oci Maremagnum, situat al bell mig del Port Vell, va viure els moments més pletòrics durant els seus primers anys d'existència, vinculats a una etapa l'eufòria comercial, turística i consumista que va impregnar la ciutat després de l'Olimpiada Barcelona 1992.
Un dels llocs més singulars que s'hi varen obrir va ser el restaurant Dive! (immersió en anglès), la decoració plantejava la recreació del món submarí, en un ambient de poca llum presidit per un laberint de tubs, periscopis, brúixules, peixeres i una façada que imitava la part exterior d'un submarí. L'estil de la cuina i el servei eren completament americans i va ser, per sobre de tot, un atractiu turístic
Emilio Rodríguez Villar, uns dels empresaris d'hosteleria més importants de la ciutat, es va encarregar de la gestió del local, que era franquiciat pel conegut director de cinema Steven Spielberg, juntament amb l'empresari de l'entreteniment Jeffrey Katzenberg i el  grup de restauració The Levy Restaurants. En el moment de la seva inauguració (finals d'abril de 1996) només existien restaurants Dive! a Los Angeles i Las Vegas. El de Barcelona va ser el primer d'Europa. El producte estrella era l'anomenat sandvitx-submarí.
Malgrat l'èxit inicial, l'experiència no va tenir una durada massa llarga. Amb prou feines va completar els dos anys de vida. Després la discoteca Sub 34.3 ocupà el lloc de Dive!. Començava una etapa de progressiva decadència del Maremagnum, agreujada especialment a partir de 2002, amb el lamentable succés de la mort d'un jove immigrant expulsat d'una discoteca, que va ser llençat a les aigües del port.