dimarts, 9 de juliol del 2013

IMPERATOR. Discoteca. Sala de Festes. Còrsega 327. (1983-2006)

*1983.- Un sota-got dels primers anys de l'Imperator
 
A començaments dels anys 1980's varen emergir en el panorama nocturn de la ciutat diversos locals de ball orientats al públic més gran. Noms com Tango, Marabú o Camoa, s'inscrivien dintre d'aquest grup de discoteques. L'aparició de l'Imperator al novembre de 1983 va consolidar aquesta tipologia de locals a la vegada que intentava dotar-se d'un segell de màxima distinció i elegància dins dels paràmetres pròpis de la cultura musical de la gent més gran.
Situada al carrer Còrsega tocant a  Diagonal i no massa allunyada del Saló Cibeles, Imperator disposava permanentment d'orquestra en directe. Els tangos i els boleros eren els seus plats forts per a gaudi de la seva granadeta clientela que rememorava els vells temps i es resistia a deixar de practicar les passes de ball. 
No s'admetia l'entrada amb texans ni amb calçat esportiu, per tal d'evitar la contaminació jovenívola de l'ambient. L'interior es dividia en dues sales una rodona gran i una altra de més petita i íntima que convidava a festejar a les parelles madures que freqüentaven el local.
Imperator va tancar portes l'any 2006 per iniciar una nova etapa. Jordi Escrius va decidir refundar-la amb un canvi radical de decoració i d'estil. El resultat del canvi va ser Duvet, una local orientat  a la música house i acid per a un públic jove. Els antics clients  que continuaven anant a la sala van ser relegats a les sessions de la tarda. Però Imperator tornaria a resorgir amb el seu nom de sempre cap a finals de 2013.