dimecres, 26 de novembre del 2014

OVEN. Restaurant. Lounge. Discoteca. Ramon Turró 126 (2002-2010)
Instal·lat a peu de carrer dins una antiga nau industrial que havia acollit una impremta, entrar al restaurant Oven ens transportava de forma immediata al cosmopolitisme encisador de la Nova York dels lofts, dels paisatges industrials rehabilitats.
El projecte havia estat obra de l'arquitecte Minos Digenis i de l'interiorista Antoni Arola. El disseny aplicat a l'interiorisme d'aquest local era d'allò més avançat i trencador. Configurava una proposta espaial multifuncional, que sorprenia ja des del primer moment amb un primer espai ajardinat situat només en creuar la façana exterior i que ens portava a una nova façana de vidre que donava accés a l'interior.
Els colors vermell i el blanc i un gran globus lluminós anomenat Oven dominaven l'interior sectoritzat en una gran sala chill-out, un menjador amb diferents nivell i una cuina totalment a la vista del visitant situada rera un envà envidrat. Tot plegat era cobert per un sostre del que penjaven plafons mòbils a manera de suport per a les projeccions. En un dels laterals un mur format per peces de formigó que dibuixaven rengleres de quadrats completava l'original proposta visual d'aquell espai.
El servei incloïa restaurant amb sopars amenitzat per un DJ. Tot plegat es transformava havent sopat en discoteca i altres propostes que incorporava el local eren exposicions d'art i concerts.
Aquell primer Oven va desaparèixer abans de completar una dècada d'existència. Digenis i Arolas el van reproduir en un altre espai més cèntric (Gran Via / Bruch). Havia nascut el New Oven


*2002.- La terrasseta exterior d'accés al local. (Foto: Albert Font / Eugeni Pons)

*2002.- L'espai reservat a restaurant. (Foto: Albert Font / Eugeni Pons)

*2002.- La cuina visible des del menjador. (Foto: Albert Font / Eugeni Pons)


*2002.- L'espai lounge era el primer que es trobava el visitant un cop travessada la terrasseta d'accés. (Foto: Albert Font / Eugeni Pons)