dimecres, 1 de maig del 2013

SKATING LUNA PARK. Pista de patinatge. Pau Claris / Diagonal (1928-1939)*1934.- Dues imatges de la pista de patinatge de l'Skating Luna Park a l'interior de l'illa formada per Diagonal, Pau Claris, Còrsega i Roger de Llúria. (Fotos: Josep Brangulí. ANC)

Les primeres notícies sobre l'existència de la pista de patinatge de l'Skating Luna Park es remunten al 1928. Situada al capdamunt del carrer Claris, tot just passada la Diagonal, era una instal·lació molt modesta, a l'aire lliure, que va ser habilitada per a la pràctica de l'hoquei patins, un esport que a partir de finals dels anys 1920's va començar a agafar embranzida a Catalunya, després d'haver viscut una tímida aparició cap a l'any 1915. Des d'aleshores s'havia practicat molt ocasionalment en una pista del Turo Park.
El 7 de març de 1929, constituïda ja la Federació Catalana d'Hoquei Patins un any abans,  la premsa esportiva barcelonina informava del primer partit de la història entre equips de la ciutat, que va tenir lloc a la pista de l'Skating Luna Park i va enfrontar a l'Universitary contra l'Skating Catalunya.


*1929.- Retall de l'edició del periòdic esportiu El Mundo Deportivo corresponent al dia del 7 de març en el que apareix anunciat el primer partit oficial d'hoquei patins celebrat a Barcelona a la pista del Luna Park.

El Luna Park va arribar a disposar del seu propi equip d'hoquei patins (l'Skating Luna H.C.), que va participar en les competicions domèstiques celebrades durant els anys 1930's. Sovint el local acollia també vetllades de boxa. A partir de 1936 s'hi van celebrar partits d'hoquei i exhibicions de patinatge per recaptar fons per hospitals i pels soldats del front.


*1936.- Noticia apareguda al diari El Mundo Deportivo sobre la celebració d'una matinal de patinatge al Luna Park a benefici dels defensors de Madrid. (Edició del 23 d'agost de 1936. Cliqueu sobre la imatge per ampliar-la).

Acabada la Guerra Civil la pista de patinatge havia pràcticament desaparegut i el ball Club Trébol va ocupar l'espai de l'Skating Luna.