divendres, 26 de febrer del 2016

BAILE SALON METROPOLITANO. Consell de Cent 224-228 (1939-1961)


*1941.- Un programa dels primers temps del Salón Metropolitano. (Font: todocoleccion.com)

Continuador de la sala L'Ocell de Foc del carrer Consell de Cent, aquest local feia cantonada amb el tram de mar del passatge Valeri Serra (aleshores Pasaje de la Merced) entre els carrers Casanova i Muntaner. Baile Salón Metropolitano va ser el nom que va adoptar el local després de l'acabament de la Guerra Civil. El mateix any 1939, la sala ja tornava a estar activa oferint sessions de ball amb orquestra.

*1941.- Contingut del programa del revers del fotograma anterior amb l'orquestra Balcells Planas gairebé monopolitzant les actuacions. (Font: todocoleccion.com)

El Metropolitano programava balls continus en sessions de matí, tarda i nit especialment els diumenges i festius. El 1960 va ser sotmès a una reforma però només un any després, a començaments del 1961, va deixar de funcionar i pocs mesos després el local seria enderrocat. La nova època de les discoteques i els pubs trucava a la porta.

*1960.- El Baile Metropolitano a la cartellera de La Vanguardia en la seva última època, després de la reforma del local.

*1961.- Anunci publicat a La Vanguardia sobre l'enderrocament del local i el material resultant.