divendres, 5 de gener del 2024

PIPER'S TAVERN. Buenos Aires / Villarroel (1970 - 2023)

 

*1970's.- Logotip dels primers anys del Piper's

Un dels bars que, com es diu popularment, es va posar de moda a partir dels inicis dels anys 1970's fins esdevenir un lloc de trobada preferent pels habituals de la zona, els més joves a les tardes i els més madurs als vespres. Destacava en els seus primers anys com a whisqueria amb uns motius decididament escocesos en la decoració i el logo del local. Eren els temps dels magatzems Sears, de La Oca i de l'eclosió de les pizzeries al barri (Italia, Mario, La Mamma...) i al mateix temps del boom de les discoteques de l'aleshores coneguda com a zona Calvo Sotelo.

*1970.- Retall de premsa del dia 3 de novembre publicat a El Noticiero Universal. Aleshores encara era habitual que un representant de l'església beneís el nou local el dia de la inauguració. (Font: ARCA). 

Amb els pas dels anys Piper's va anar evolucionant i reconvertint-se cada vegada més en un restaurant ràpid, freqüentat sovint per executius i homes d'empresa de la zona -Joan Laporta inclòs-  i esdevenint un referent de la zona. Després de successius canvis de direcció el local es va anar adaptant als nous temps. Només així s'explica que amb el mateix nom arribés als cinquanta anys de vida. 

En els últims anys el local va canviar la seva marca gràfica. El gaiter escocès va ser substituït per un fons vermell amb el típic estampat a quadres també escocès i el local va passar a formar part de l'empresa del Grup Cacheiro. Es va especialitzar en tapes i també s'hi podien veure partits de futbol per televisió a través d'una gran pantalla i gaudir d'un bon assortit de cerveses d'importació.  Al 2023 el local va tornar a ser reformat i aleshores va perdre l'històric nom de Piper's Tavern.

* 2010.- El logotip de Piper's Tavern en la seva última època.