dimarts, 30 d’octubre del 2012

GAMBRINUS. Cerveseria. Restaurant. Rambla de Santa Mònica (1881-1910's)

*1882.- La cerveseria restaurant Gambrinus situada a la part baixa de la Rambla.

Al juliol de 1881 la cerveseria Gambrinus, que ja disposava d'un bar al Portal de Santa Madrona, va en va obrir una altra a la Rambla de Santa Mònica. Feia cantonada amb el passatge del Comerç (el mateix carreró que avui porta al Museu de Cera i que coneixem com passatge de la Banca).
El nou local era conseqüència de l'èxit creixent de la cervesa a Barcelona i va ser promogut per Valentí Pons que va condicionar-lo distribuit en bar, cafè i sala de billar a la planta baixa i restaurant a l'entresol superior. El Gambrinus, nom que identifica al rei de la cervesa,  es convertí ben aviat en el lloc habitual de reunió de la colònia alemanya de la ciutat.

*1881.- Retall de La Vanguardia del dia 30 de juliol en la que es dóna noticia de la inauguració del Gambrinus a la Rambal de Santa Mònica. La numeració de l'època no correspon a l'actual ni tampoc el nom de passatge del Comerç, avui passatge de la Banca.

L'any 1885 el Gambrinus va ser objecte d'una reforma en profunditat que va permetre millorar ostensiblement el servei.

*1885.- De la reforma d'aquell any també en va informar La Vanguardia en la seva edició del dia 12 de maig

Ja entrat el segle XX la Cerveseria Gambrinus es va traslladar a la plaça Catalunya rellevant a la Cerveseria Munich al xamfrà amb Rivadeneyra.