dissabte, 24 d’agost del 2013

RADIO AVENIDA. Passeig de Gràcia 76 (1944-1969)



Un dels establiments que durant la postguerra van servir per proveir de nous electrodomèstics als barcelonins que s'ho podien permetre va ser Radio Avenida, situat al número 76 del passeig de Gràcia entre València i Mallorca.
Oberta al desembre 1944 la botiga es va especialitzar en aparells de ràdio, discos i reproductors de música, per anar incorporant progressivament totes les novetats electrodomèstiques de marques estrangeres que, a poc a poc, anaven arribant al país.

*1944- Dos anuncis de la botiga de Radio Avenida en els seus primers anys. Es curiós destacar que, com es pot veure i a diferència del que passa avui, no apareix cap marca comercial dels aparells anunciats en aquesta publicitat, que es limita a presentar-los de manera molt suscinta. (Font: Hemeroteca de La Vanguardia. Cliqueu sobre les imatges per ampliar-les). 

Radio Avenida va vendre electrodomèstics al cèntric passeig de Gràcia durant pràcticament tota l'etapa del franquisme. A finals de 1969 la botiga va tancar portes; les entitats bancàries havien iniciat ja una progressiva ocupació, que cada cop es faria més agressiva, dels baixos comercials del passeig de Gràcia. A l'octubre de 1973 el Banco Industrial del Mediterráneo va obrir noves oficines en el local que durant 25 anys havia ocupat Radio Avenida.

.