dimecres, 27 de juliol del 2011

ESPAI ESCÈNIC JOAN BROSSA. C. Allada Vermell (1997-2011)

Poc abans de la mort de l'artista i poeta visual Joan Brossa (1919-1998), es va constituir la fundació que porta el seu nom. La nova entitat no va dedicar-se a exhibir amb caràcter permanent la seva obra (com s'esdevé habitualment amb les fundacions que porten el nom d'un artista). En aquest cas, la fundació va decidir obrir un espai de petit format dedicat a l'exhibició de peces teatrals, màgia, música i altres manifestacions artístiques alternatives i parateatrals.
L'espai, que anteriorment havia estat ocupat pel Teatre Tantarantana, era realment minúscul, des del propi vestíbul on era impossible formar una cua sense envair ràpidament l'exterior del recinte, fins a la sala d'exhibicions, l'accés a la qual obligava als espectadors més alts a inclinar el cap davant la presència d'algun sostre baix. L'aforament de la sala no superava habitualment les 50 persones. 
L'Espai Escènic Joan Brossa, sota la direcció conjunta de Hermann Bonnín i de Jesús Julve (també conegut com a mag Hausson), va oferir una programació estable durant els seus 14 anys de vida.
Finalment a l'estiu de 2011 va tancar portes amb un espectacle del mag Hausson per inicar una nova etapa en el recinte de La Seca del carrer Flassaders. Allà la Fundació Joan Brossa inciaria una nova etapa amb unes instal·lacions més àmplies i espaioses.