dissabte, 29 de març del 2014

ESTUDIS CABOT. GALERIES CINEMATOGRÀFIQUES. (1913-1920's)

 
 
Entre els pioners del cinema a Catalunya el nom d'Andreu Cabot i Puig (1871-1937) és, juntament amb Fructuós Gelabert, un dels més rellevants entre els que van introduir i desenvolupar el setè art a Barcelona i Catalunya.
Amb el nom comercial de Sociedad Galerías Cinematográficas, Cabot va construir a l'any 1913 un modern complex cinematogràfic, que integrava diversos espais per a magatzems, laboratoris i rodatge de pel·lícules. Tot plegat girava al voltant d'un element arquitectònic força rellevant. Era una galeria, tota ella de vidre i de considerables proporcions, que feia una dotzena de metres d'alçada en el punt més alt de la coberta de cristall i una llargària aproximada de trenta metres. Les dimensions d'aquesta instal·lació permetien situar-hi simultàniament fins a tres decorats diferents. A les dependències de part inferior de la galeria hi havia el laboratori on es treballava amb els negatius, l'elaboració dels rètols que s'intercalaven entre les escenes de les pel·lícules mudes i altres elements de la indústria de producció cinematogràfica.
No hem pogut constatar amb una exactitud fiable l'emplaçament d'aquests estudis, Les diverses fonts consultades parlen tant del barri d'Horta, com de la part alta del Guinardo però, bàsicament coincideixen en que es trobaven cap al començament de l'actual carrer Amílcar. En tot cas, tot fa pensar que era dins el limits del barri de Santa Eulàlia de Vilapicina. Cap a mitjans dels anys 1920's s'hi van deixar de rodar pel·lícules i el local esdevingué cine-club.

Podeu trobar més informació en aquest enllaç:
http://memoriadelsbarris.blogspot.com.es/2013/10/marti-codolar-al-cinema.html