diumenge, 16 de febrer del 2020

RESTAURANT GALA. Via Augusta 112. (1966-1990's)

 
 
*1966.- Primers anuncis del restaurant Gala insertats a la premsa poc després de la seva obertura (Font: Hemeroteca La Vanguardia)
 
Restaurant obert a l'any 1966 a la Via Augusta cantonada amb el carrer Lincoln, molt a prop de la Plaça Molina. 
L'establiment formava part del grup de restaurants selectes i distingits de la part alta de la ciutat i així era anunciat a la publicitat de l'època. Disposava de viver propi de llagostes i les seves mariscades eren força valorades entre les classes benestants que el freqüentaven. 
 
*1966.- L'edifici de l'Hotel Gala Placidia, als baixos del qual hi havia el restaurant Gala.
 
El local formava part de l'Hotel Gala Placídia, un immoble començat a construir al 1965, segons un projecte de l'arquitecte Jordi Adroer amb acabats ceràmics de Joan Vila-Grau i Jordi Aguadé.  L'hotel disposava de 28 suites que s'anunciaven com ideals per a homes de negocis. La seva façana s'estenia fins al numeros 33 i 35 del carrer de Lincoln. La seva inauguració es va produir al maig de 1966. 
El 1990 l'hotel i el restaurant van canviar de titulars passant de Lincoln S.A. a mans d'Ajhoury Desarrollos Turísticos, S. A. i cap a mitjans de la dècada l'edifici es va reformar i rehabilitar per deixar de ser hotel i construir-hi pisos.
 
*1984.- Als anys 1980's Gala proposava plats de nova cuina basca.
 
*1990's.- Targeta del Restaurant Gala i l'Hotel Gala Placídia corresponent a l'última etapa d'aquests establiments.

 
El mateix local on hi hagué del restaurant Gala va ser ocupat a partir de mitjans de la dècada dels 1990's per diverses pastisseries que també incorporaven serveis de càtering. Al 1996 s'hi va instal·lar Mos, que el 2006 va passar a ser Bocí i actualment (2020) hi ha la pastisseria Dolç.


 

RED SUN. Sala de festes. Castillejos 283. (1976-1977)



Sala de festes situada al barri de la Sagrada Família de la que es tenen les primeres notícies cap a les acaballes del 1976, un any després de la mort el dictador. La seva existència amb aquest nom va ser força efímera, tot just una temporada i a finals de 1977 el local va ser remodelat i reinaugurat com a Discoteca Marco Polo.
En el cartell habitual del Red Sun hi va figurar la súpervedette transexual d'orígen italià Dolly Van Doll, després de passar per locals del Raval com el Cabaret Gambrinus i Barcelona de Noche, i anys abans de triomfar al Belle Èpoque del carrer Muntaner.
Un altre habitual del cartell d'aquest local era el cantant català Josep Guardiola, que un any abans havia gravat un primer himne del RCD Espanyol,  i començava a enfilar la recta final de la seva carrera.
Els programes del Red Sun es completaven amb alguns espectacles eròtics i de music-hall.

Dolly Van Doll i Josep Guardiola.
*1976.- Anunci del Red Sun a la cartellera de la Vanguardia.