diumenge, 13 de novembre del 2011

BABIECA. Discoteca. Valencia 72 (1972-1982)


Oberta a finals de 1972 i anunciada com una Boite-Scotch Pub, la discoteca Babieca tenia en realitat dos ambients ben diferents. D'una banda la clàssica discoteca amb llums i estridències i de l'altra el Pub amb actuacions en directe de música més suau i intimista.
En els seus primers anys, dirigit per Gerardo Yubero, el local va aconseguir una certa popularitat gràcies a una correcta campanya de màrqueting que aconseguia fer passar pel Babieca a molts dels famosos del món de la música espanyola que visitaven la ciutat. De fet, el local era un exemple més de l'establishment artistico-cultural de les acaballes del franquisme, sense cap concessió a la modernitat ni al sentit crític entesos des d'un punt de vista progressista.  
Les actuacions en directe eren d'artistes sudamericans poc coneguts. El grup paraguaià Los Benítez Barrios, Hugo i Perucho van ser alguns noms que van actuar al Babieca.
Cap a finals de la dècada dels 1970's el local va evolucionar cap a una discoteca convencional de barri fins desaparèixer ja entrats els anys 1980's.

*1972.- Publicitat de la Nit de Nadal al Babieca. Al cava encara es deia champaña i el personal es dividia en señoritas y caballeros. Les primeres pagaven menys a l'entrada.