dimarts, 9 de novembre del 2010

98 OCTANOS (1974-1983)

98 Octanos va ser un dels nombrosos bars de copes amb música de molts decibelis que es va obrir a la zona del Turó Park cap a mitjans dels anys setanta. Era un local molt concorregut i animat a les tardes i als caps de setmana. La seva ubicació era envejable, al número 4 del carrer Mestre Nicolau, en una zona farcida de discoteques: Don Chufo, Metamorfosis, Charlie Max, Baccarrá a menys de cinquanta metres l'una de l'altra. 
El personal habitual del local s'enquadrava majoritàriament en el tipus  "pijo", que es caracteritzava per diversos elements de marca: ulleres de sol Ray-Ban, polo Lacoste o Fred Perry, pantalons Levi's i, fins i tot, mocasins Sebago. Lobitos i Cotas eren les motos més desitjades per aquells grups adolescents. Una gran quantitat de fills de la classe mitjana pugnava també per adoptar aquella estètica i figurar un esglaó més amunt de l'escala social.
Al mateix temps, no era pas dificil els caps de setmana presenciar en aquest lloc alguna baralla o episodi violent. Generalment començaven a l'interior i acabaven a peu de carrer. Els protagonitzaven bandes de joves de barris marginals amb altres estètiques i altres valors, que començaven també a frequentar els locals de la zona del Turó Park 
98 Octanos va tancar entrats els anys vuitanta i es va convertir en Zanzíbar