dissabte, 6 de juliol del 2019

SIRIO B. Discoteca. Vallmajor 33. (1982-1985)


Després de la irrupció de l'exitosa discoteca Balalaika als anys 1970's, una nombrosa colla de locals es van establir successivament als baixos del numero 33 del carrer Vallmajor, tocant a la plaça Adrià.
Un dels que probablement mereixien una atenció especial, malgrat la seva curta vida, va ser la discoteca Sirio B, que va estar activa un total de tres temporades entre 1982 i 1985.
El seu nom prové del que en astronomia es coneix com una nana blanc, una mena de romanent estel·lar que es genera quan un estel petit perd tot el seu combustible. D'aquest tipus d'estels, l'anomenat Sírius B és el més proper al planeta Terra.

*1982.- La publicitat de l'obertura del Sirio B jugava amb l'enigma del tipus de local que era

La inauguració del local va tenir lloc el 28 de setembre de 1982 i la seva oferta combinava la clàssica discoteca amb servei de restaurant i actuacions en directe, tant musicals (Els Mustangs hi van viure la seva segona joventut) com de varietats, humor i màgia. El minirestaurant Doña Gula quedava integrat dintre del local.
S'hi organitzaven també les populars revetlles i sopars de cap d'any, així com festes de carnaval amb concursos de disfresses.
*1983.- Així apareixia Sirio B a les planes de la cartellera de La Vanguardia.

Félix el Maño i Ondina, dos dels humoristes que amenitzaven les nits de Sirio B.
 

*1982/83.- Dos anuncis de l'activitat gastronòmico-festiva que oferia Sirio B

Després de l'estiu de 1985 Sirio B va tancar i a Vallmajor 33 es va encetar una nova etapa amb el restaurant d'especialitats basques Marmitako.