diumenge, 27 de novembre del 2016

LA RESISTÈNCIA. Cerveseria. Viladomat 107 (2012-2016)

 
 
Un local que va néixer a la tardor de 2012, fruit de la passió per la cervesa de dos homes, Sergi Gili i David Pié, aquest últim propietari de la botiga especialitzada Rosses i Torrades del carrer Consell de Cent tocant a Urgell.
La Resistència era un espai diàfan i fred. Una gran pissarra situada rera el taulell informava de les graduacions i orígens de les cerveses que se servien a través de dotze tiradors de la barra. També s'hi podien degustar algunes tapes, bàsicament formatges i embotits, i ocasionalment s'hi programava alguna actuació musical en un ambient sempre molt familiar i d'agradable companyonia entre els clients i els habituals.
Els propietaris mai van arribar a elaborar cervesa pròpia i a mitjans del 2016 el negoci va tancar per problemes econòmics, que probablement van afectar fins i tot a l'ambient que es respirava al local. En els últims mesos de vida de La Resistència, els misstages que alguns clients deixaven a la xarxa feien reiterada referència a la mala atenció al client que s'hi dispensava. Sigui com sigui, la desaparició d'aquest local fou una pèrdua pel barri i pels bons desgustadors de cervesa.  
 
*2012.- L'entrada a la cerveseria La Resistència des del carrer Viladomat
 
*2013.- Interior del local amb la pissarra que identificava les cerveses dels dotze tiradors.
 
Curiosament el local que va suplir a La Resistència duia un nom ben diferent: La Consentida.