dijous, 27 d’agost del 2015

CABARET MONACO. Plaça del Teatre/Rambla. (1935-1936)

Agraïments a MIQUEL F. PACHA

Entre 1935 i 1936 va funcionar al pis superior de l'edifici del Teatre Principal de la Rambla el Cabaret Monaco, un local d'oci on es presentaven espectacles de varietats. Funcionava també com a dancing i music-hall amb ball i sessions de jazz amenitzades habitualment per l'orquestra Los Pingüinos.
Hi van destacar les actuacions de l'artista de flamenc i cantant de copla Miguel de Molina al desembre de 1935.

*1935.- Entrada al Monaco des dels baixos del Teatre Principal a la Rambla quan hi actuava el coplista malagueny Miguel de Molina. (Foto: Gabriel Casas i Galobardes / ANC)

*1935.- Una imatge de l'interior del Cabaret Monaco sota la cúpula de l'edifici del Teatre Principal.  Foto: Gabriel Casas i Galobardes / ANC) 

*1935.- Anunci de la programació del Monaco del desembre d'aquell any.


Dissortadament l'inici de la Guerra Civil a l'estiu de 1936 va suposar la fi del Cabaret Monaco. L'ambient prerevolucionari que dominava els carrers després de l'aixecament feixista contra la República, va propiciar que molts locals públics passessin a ser incautats per les organitzacions polítiques d'esquerra i pels anarquistes. Les dependències del Cabaret Monaco van transformar-se en un improvisat hospital de sang per atendre a les víctimes.  

*1936.- El Cabaret Monaco figurava entre els locals incautats per les organitzacions revolucionàries després de l'esclat de la Guerra Civil. Els trotskistes del POUM se'n van apropiar tal i com s'anunciava a La Vanguardia en aquest retall publicat el 24 de juliol.