divendres, 14 de juny del 2013

CAFETERIA OXFORD. Muntaner / Sant Màrius (1971 - 2010)

 
*1970's.- Un sotagot de la cafeteria Oxford.
 
Entre els locals i establiments que van aparèixer arrel de l'obertura de Bocaccio a la part alta del carrer Muntaner, cal destacar la cafeteria Oxford, situada ben aprop de la discoteca d'Oriol Regàs, just a la cantonada amb el carrer Sant Màrius.
Es tractava d'un bar cafeteria convencional decorat amb motius de la famosa universitat británica, que en els seus primers anys va esdevenir parada obligatòria per a molts amics de la nit, que calentaven motors en aquest bar abans d'iniciar la davallada a les psicodèlies del Bocaccio.
També era  frequëntat per alguns clients d'una coneguda casa de cites que hi havia al mateix carrer Sant Màrius i que donava molt a parlar en aquells vigorosos anys 1970's.
 
*1971.- Una imatge de l'entrada de Bocaccio on es pot apreciar la proximitat de l'Oxford, del que es veu un fragment del seu rètol (fletxa vermella). (Foto: Xavier Miserachs)
 
Després del tancament del Bocaccio a finals dels 1980's, l'Oxford va romandre obert durant més de dues dècades i fou sotmès a algunes reformes mantenint sempre a peu de carrer el relleu en pedra de l'escut universitari que donava nom al local.
 
 
*2008.- L'Oxford en els seus últims anys oferia ja un aspecte decadent a la mateixa cantonada entre Muntaner i Sant Màrius.

A finals de maig de 2013, després d'una temporada que el local fou ocupat per un poc exitós restaurant japonès, l'Oxford reapareixia amb el mateix nom de sempre. Amb una decoració interior molt més càlida i moderna el local tornava a l'activitat amb la intenció de recuperar la seva condició de bar de barri. Darrera quedaven aquells aparells d'aire condiconat a la vista de quan el bar era aixopluc previ de les boges nits de Bocaccio  i de noctàmbuls més modestos que s'havien de conformar en remenar l'esquelet a Le Clochard.