diumenge, 12 de juliol del 2015

PICCADILLY. Restaurant. Snack. Cafeteria. Rambla Catalunya 48 (1959-1980s')

Agraïments a FRANCISCO ARAUZ i EMILIO GÓMEZ FERNÁNDEZ



El divendres 17 d'abril de 1959 es va inaugurar al número 48 de la Rambla Catalunya, davant del Cinema Kursaal, una cafeteria moderna que també oferia servei de restaurant. Havia estat promoguda per la família González, empresaris capdavanters en aquella època en la promoció de noves cafeteries al centre de la ciutat a través de la seva empresa Cafeterías Reunidas S.L.  
Malgrat que no era un establiment gaire gran, el seu cridaner rètol amb les lletres de colors diferents no passava desapercebut des de l'exterior. El local es trobada semisoterrat respecte del nivell del carrer i unes escales hi donaven accés. L'estretor del local era molt ben resolta per l'interiorista Ramon Carrera a través d'un llarg mirall en la paret oposada a la barra, la qual cosa conferia a l'interior una sensació de més amplitud. 
Els motius londinencs i especialment de la plaça de Piccadilly Circus, que donava nom al local, eren presents en tota la decoració interior 


*1959.- Entrada a l'establiment des de Rambla Catalunya (Font: Revista Hola! Col·lecció Francisco Arauz) 

Uns anys després al 1963, els González obririen al Passeig de Gràcia Tropeziens un altre establiment d'aquestes característiques que contribuiria a renovar i ampliar l'oferta gastronòmica de menjar ràpid al centre de la ciutat.

*1959.- Anunci publicat a La Vanguardia el dia abans de la inauguració del local 


*1959.- Interior del local amb la plantilla de treballadors i treballadores el dia de la inauguració.  (Font: Revista Hola!. Col·lecció Francisco Arauz).



*1959.- Una altra imatge des de l'interior del local amb la porta i les escales d'accés al fons.  
(Font: Revista Hola!. Col·lecció Francisco Arauz).



*1959.- Relació d'empreses que van participar en la instal·lació de la cafeteria Piccadilly.  
(Font: Revista Hola!. Col·lecció Francisco Arauz).

El local va desaparèxier als anys 1980's quan les botigues de moda començaven ja a prendre posicions en aquest cèntric eix comercial.