dissabte, 20 de novembre del 2010

LLIBRERIA LOOK (1983-1997)

Oberta el dia de Sant Jordi de 1983 a la seu de l'editorial Planeta del carrer Balmes, aquesta gran llibreria va ser inicialment dirigida per Francesc Prats vinculat a la família Lara propietària de l'editorial i de la llibreria. A partir de 1985 se'n va fer càrrec Pablo Bordonaba.
L'establiment tenia una gran lluminositat i amplària amb un gran aparador i estava distribuit en planta baixa i altell. L'obertura d'un local de la cooperativa Abacus al mateix carrer Balmes va ser probablement una de els raons que varen provocar el tancament de Look al mes de setembre de 1997.
L'explicació que va donar Planeta per tancar la llibreria va ser que necessitava els 800 metres quadrats per ampliar les dependències de la seva filial Planeta Crédito, dedicada a la venda directa, que era la que presentava una més gran facturació de tota la companyia. 

DRUG BLAU (1973-1978)


El quart drugstore de Barcelona (després dels de Passeig de Gràcia, David i Liceu), va ser el Drug Blau a la plaça Lesseps número 33, just al capdamunt de l'avinguda Prínceps d'Astúries, a la frontera entre els barris de Sant Gervasi i Gràcia. El nom sintonitzava perfectament amb el color de l'edifici (tot blau), als baixos del qual era situat.
Va obrir al novembre de 1973 com un establiment que oferia restaurant self-service dia i nit, boutiques de roba, perfumeria, floristeria i complements, llibreria, discos i una perruqueria unisex que portava Lluís Llongueras. El negoci no va acabar de quallar del tot i cap al final de la dècada va tancar portes.

*1974.- L'edifici que acollia el Drug Blau als seus baixos tenia tota la façana pintada d'aquest mateix color.