dijous, 22 de maig del 2014

REXACH-MARTÍ ESPORTS. Muntaner/Marià Cubí (1972-1980's)


Carles Rexach i Narcís Martí Filosia en sengles fotos de finals dels anys 1960's.
 
Narcís Martí Filosia era un davanter centre alt i espigat de cabellera rinxolada que mai va acabar de triomfar del tot al Barça, llevat de la temporada en que l'entrenava l'anglés Vic Buckingham.
Contràriament, Carles Rexach passarà a la història del club blaugrana com un dels jugadors amb més partits disputats, que també va ser entrenador i que fins i tot va participar en la descoberta del gran Leo Messi.
A començaments dels anys 1970's ambdós futbolistes eren companys d'equip i van decidir fer-se socis per posar en marxa un negoci comú. Consistia en un botiga de roba i material esportiu que van inaugurar a finals de 1972 amb el nom de Rexach-Martí Esports.
El negoci era situat als baixos d'un edifici, que aleshores encara era de recent construcció, anomenat Las Américas a  la part alta del carrer Muntaner, just davant del palauet amb jardí del gran estraperlista Julio Muñoz Ramonet. Només pel seu emplaçament atreia un públic selecte provinent dels barris benestants contràriament a d'altres botigues similars i més cèntriques com Deportes Martín de la plaça Urquinaona que acollia una clientela molt més modesta i, si més no, de variada condició social.
Als pocs any de l'obertura de la botiga Martí Filosia va abandonar la societat i la botiga va passar a anomenar-se simplement Rexach Esports, nom amb el que romandria fins entrada la dècada dels 1980's que va passar a d'altres propietaris abandonant el seu matís barcelonista.