dijous, 10 de març del 2016

L'HOSTAL DEL GALL. Restaurant (1934-1937)

Agraïments a MIQUEL F. PACHA

*1934.- Imatge exterior del restaurant poc després de la seva inauguració. (Foto: Gabriel Casas i Galobardes).

Restaurant especialitzat en cuina catalana de La Cerdanya, l'Hostal del Gall va ser inaugurat a l'estiu de 1934. Ocupava la cantonada entre el carrer Ferran (aleshores Fivaller) i la Plaça de Sant Jaume (alehores de La República). Va ser testimoni de la tensió viscuda a la plaça durant els fets del 6 d'octubre.
En començar el 1935 el local va canviar de gerent i va pasar a mans de Pepe Marquès. L'esclat de la Guerra Civil va estroncar la seva trajectòria.

*1934.- Dos article publicats a les revistes El Be Negre i Ceretània respectivament en ocasió de l'obertura de l'Hostal del Gall.




*1934.- Diverses imatges de l'interior del local amb un interiorisme que reproduia una típica masia catalana.


*1935.- Anunci del canvi de direcció de l'Hostal del Gall.