dissabte, 21 de juliol del 2012

SNOB. Scotch Bar (1968-1974) i COUPÉ 77. Discoteca (1969-1974). Tuset-Moià.

  
1969.- Sotagot del tàndem Coupé 77 - Snob 


L'any 1967 un modern edifici format per diferents volums va emergir a la cantonada dels carrers Tuset i Moià. En aquella època es tractava de la zona més emergent de Barcelona a nivell de modernitat i noves propostes. Els baixos del nou edifici no varen trigar a ser ocupats per un parell de locals connectats entre sí, que mereixen passar a la història del bulliciós carrer Tuset de finals dels anys 1960's.
D'una banda es va inaugurar en primer lloc un scotch-bar amb el suggerent nom de Snob, que presentava una estètica que recordava al popular Bocaccio, una decoració on dominava el color vermell i disposava d'una àmplia terrassa coberta al carrer. La inauguració va tenir lloc a l'octubre de 1968 amb desfilada de moda i festa a la que no va faltar el pintor Salvador Dalí. L'Snob funcionava a partir del migdia i s'hi servien vermuts i esmorzars. A la tarda, era lloc de reunió de joves de casa bé i a la nit un lloc  apropiat per prendre-hi unes copes. Només uns mesos després, al gener de 1969, va obrir portes al soterrani la petita discoteca Coupé 77 a la que s'hi podia accedir directament des de l'Snob.
Eugenio Rulovic, un hongarès afincat a barcelona, va ser el promotor d'aquest local. Ja havia tirat endavant altres projectes com la boîte Le Clochard al capdamunt del carrer Muntaner o Play-Boy una coneguda discoteca a Sitges.
A mitjans de la dècada dels 1970's el tandem Snob-Coupé va convertir-se sucessivament en altres locals (Carroll's, New Carroll's, Tuset 3) i als 1980's en Cafè Flore a nivell de carrer i Club 7 al soterrani.
   

*1969.- Postal publicitària amb un dibuix de l'Scotch-Bar Snob a la cantonada Tuset-Moià.