divendres, 14 d’octubre del 2011

METAMORFOSIS. Discoteca. (1972-1984)El dimarts 11 de gener de 1972 es va inaugurar Metamorfosis, una discoteca que ben aviat assoliria un nom destacat dintre d'un fenòmen en expansió en aquells primers anys 1970's. Era ubicada en una zona privilegiada i emergent de l'oci nocturn, al barri del Turó Park, on es començaven a concentrar una gran quantitat de pubs, boites i locals d'esbarjo nocturns.
La figura d'una papallona, animal metamòrfic per excel·lència, era el reclam identificatiu del logotip del local. El seu emplaçament a la cantonada del carrer Beethoven amb la plaça de Joan Llongueres, aleshores encara per urbanitzar, i davant mateix d'una altra coneguda disco de l'època: Don Chufo. li donaven un protagonisme especial a la zona.
Al Meta, com se la coneixia popularment pels seus habituals, s'hi accedia a través d'una escala eliptica per la qual es baixava al centre neuràlgic del local, amb una gran pista envoltada per espais ordenats en diferents nivells. En total 660 metres quadrats que van ser decorats per Christian Ostergaard amb seients i parets envellutades.
Metamorfosis va animar la zona del Turó durant tota la resta de la dècada dels 1970's i els inicis de la següent, quan va tocar renovar-se i obrir una noves etapes amb el nom de Viva's, Much More i altres, fins que a partir de 1987 el local va convertir-se en Fibra Òptica.