dilluns, 2 de novembre del 2015

BARRACAO. Bar Musical. Girona 56. (1960's-1980's)

Agraïments a JOAN M. GUINART


Els bars musicals o discoteques de petit format eren generalment coneguts com a boîtes als anys 60's i 70's. Amb aquesta denominació es podia trobar a la cartellera de La Vanguardia de l'època l'anomenat Barracao, que havia estat obert ja cap a finals de la dècada dels 1960's com un bar més convencional al carrer Girona cantonada amb Diputació. Convertit en un bar musical, el local era un niu d'oficinistes i secretàries de la Dreta de l'Eixample barrejats amb alguns joves de col·legis de la zona que buscaven un ambient tranquil o una certa intimitat mentre s'escoltava preferentment musica brasilera i els temes musicals de moda. En consonància amb el nom del local hi destacava una decoració amb motius amaçonics i amb el referent de l'escultura de Bruno Giorgi Os Candangos, un dels símbols de Brasilia.

*1969.- A l'octubre d'aquell any, el local es va posar a la venda com ho confirma aquest anunci publicat a La Vanguardia.

*1972.- El Barracao a la cartellera de La Vanguardia quan s'anunciava com a boîte,

Després d'uns anys com a bar musical, el local va tornar a esdevenir un snack-bar fins que va tancar a la dècada dels 1980's.