dimarts, 2 de novembre del 2010

LA BRUXA BORRACHA (1972-1974)

El mes de juny de 1972 va obrir les seves portes, al número 15 de l'avinguda de Sarrià, un curiós restaurant que es presentava al públic com a Figón Típico Gallego. El seu nom era La Bruxa Borracha.
L'obertura del local va anar acompanyada d'un gran desplegament publicitari, tant a nivell de premsa escrita com radiofònica. S'anunciava com un restaurant diferent on es podien degustar plats del segle XV en un ambient propi de les bruixes gallegues impregnat de meigas, aquelarres i sortilegis. Fent el paper de pregonera una autoanomenada "Bruniquilda del Mosto" anunciava a la premsa les virtuts d'aquest singular establiment. El servei  anava sempre guarnit amb vestimentes medievals i el cap d'any de 1973 s'hi va escollir "Miss Bruxa Abstemia" en el transcurs del tradicional reveilló.
La fòrmula va tenir un notable èxit inicial, però no va sobreviure més que un parell d'anys. Tancada La Bruxa Borracha, la Pizzeria Mario aleshores a la cantonada Urgell-Londres, hi va obrir un segon establiment  -Mario 2-, que avui encara existeix.