dissabte, 26 de novembre del 2016

OBERBAYERN. Cerveseria alemanya. La Foixarda (1929-1930)

Agraïments a MIQUEL F. PACHA i FRANCISCO ARAUZ

 
La cerveseria Oberbayern (Alta Baviera en alemany) va ser durant els dies de l'Exposició de 1929 un lloc força popular que comptava amb unes vistes espectaculars. Bàsicament era una terrassa enlairada sobre el pendent del lateral de l'avinguda dels Montanyans cap al barranc de l'antiga pedrera de La Foixarda, en un lloc que permetia contemplar tot l'espai dedicat a parc d'atraccions. Comptava també amb un edifici de fusta d'estil bavarès on hi havia el restaurant.
La premsa de l'època destacava sempre el caràcter simpàtic i alegre de les cambreres que servien les taules. La orquestra no hi faltava mai i s'hi organitzaven concursos de ball. 
 
 
*1929.- Dues referències trobades a la premsa de l'època sobre l'Oberbayern. (Fonts: Superior - Fragment d'un article d'A. Forliani al setmanari L'avi Muné publicat a Sant Feliu de Guíxols. Inferior - Diari de l'Exposicio Internacional. Col·lecció Francisco Arauz)
 
*1929.- Tres retalls publicats a la cartellera del diari La Vanguardia, on es descriuen les diferents activitats lúdiques que s'hi celebraven.
 
*1929.- Vista a vol d'ocell del restaurant-cerveseria Oberbayern 
 
*1929.- Emplaçament de la terrassa de l'Oberbayern entre la Torre Jorba i el Parc d'Atraccions.
 
*1929.- Article publicat a la revista quinzenal La Riuada de Mora d'Ebre en el que, amb el to propi del masclisme de l'època, es fa una descripció de l'ambient de la terrassa de l'Oberbayern .  
 
 
*1929.- Dues imatges on es pot veure l'emplaçament de la terrassa de l'Oberbayern sobre La Foixarda. (Fotos. Pérez de Rozas