dimarts, 16 d’octubre del 2018

POSADA EL PORC ALEGRE. Restaurant. Comte d'Urgell /Buenos Aires. (1974-1985)

 


Un dels locals que va contribuir a consolidar la zona sud de la plaça Francesc Macià quan encara es deia Calvo Sotelo va ser el restaurant Posada El Porc Alegre situat a la cruilla entre els carrers de Buenos Aires i Comte d'Urgell.
Era un local ideal pels sopars de grup i les celebracions en colla. Els preus resultaven molt interessants perquè totes les butxaques hi arribessin i es podia gaudir d'una bona vetllada. La terrassa, situada sobre la vorera de la mateixa cantonada, era també un lloc ideal per prendre una copa i contemplar l'agitació carrerenca d'aquella zona de gent benestant i chic, (altrament dita pija) que freqüentava l'entorn.
A mitjans de la dècada dels 1980's el local va ser reformat a fons i convertit en Carles Grill, un restaurant especialitzat en carns a la brasa. El porquet va deixar de somriure en aquella cantonada.
El pas del temps va confirmar que aquella era una cantonada ideal per un restaurant. Arketipus, un local de platillos i tapes, o darrerament la vinateria Cabernet Sauvignon o Chef Corner foren altres propostes gastronòmiques, cada cop amb més presència durant les hores diurnes de dirigents del PP català, que havien establert la seva seu central just davant del local.