divendres, 11 de novembre del 2011

AMERICAN PARK. Parc d'Atraccions. (1907-1908). Sant Gervasi de Cassoles

 

L'American Park va ser un exemple menor i efímer en la història dels parcs d'atraccions que ha tingut Barcelona. El complex lúdic estava ubicat a l'antic terme de Sant Gervasi de Cassoles, en la zona compresa entre el final del passeig de la Diputació (avui República Argentina) i l'avinguda del Tibidabo. Va funcionar només durant dues temporades: 1907 i 1908


*1908.- Retall publicitari aparegut a La Vanguardia sobre l'American Park i les atraccions que oferia.

Entre les atraccions estrella hi havien la Muntanya Voladora, la Muntanya Russa i la Muntanya Xina. També diverses modalitats de tir. Tots els dimecres eren considerats com a dia de moda. de les 6 a les 8 a la primavera i la tardor, i entre les 9 i les 12 de la nit a l'estiu. En aquests dies de moda a l'American Park es veien batalles de flors i confetti, se celebraven concursos i festes de beneficiència i sempre hi havia concert. El dia de moda tenia un abonament especific, que es podia adquirir al mateix parc d'atraccions, però també a l'estació de França, al baixador del Passeig de Gràcia, a la Maison Doré i a diverses botigues del centre de la ciutat.  Els abonaments permetien entrar al parc durant tota la tempotada i costaven 10 pessetes per als adults i 5 per als nens.
La pista de l'American Park es perd al setembre de 1908 després de la celebració de la Festa Major de Sant Gervasi.


*1907.- Dues imatges de l'atracció de les barques voladores inaugurada el dissabte de Glòria d'aquell any. (Fotos: Alexandre Merletti Quaglia / AFB)