diumenge, 23 de febrer del 2014

SALÓN CARIBE. Restaurant. Plaça Lesseps 4-5. (1951-1972)


*1952.- Anunci a la premsa del Salón Caribe. (Font: Hemeroteca La Vanguardia).
Amb una vida íntimament lligada al Cinema Roxy, amb el qual compartia edifici, el Salón Caribe va ser un local de ball i celebracions diverses que va gaudir d'una gran popularitat en la vida dels graciencs i de gran part dels barcelonins de tot aquell sector que girava al voltant de la plaça Lesseps (El Putget, Vallcarca, La Salut, Sant Gervasi...).
*1951.- Retall de premsa de final d'any on encara figurava la denominació original de Salón de Fiestas de Cafés Caribe. (Font: Hemeroteca La Vanguardia).
El Caribe era un espai multiusos que servia tant per un banquet de noces, una comunió, un bateig, una festa d'estudiants universitaris, un aniversari. S'hi servia l'àpat col·lectiu i després s'hi organitzava la ballaruca. Es va inaugurar amb el nom oficial de Salón de Fiestas de Cafés Caribe, però ben aviat el seu nom popular va quedar escurçat a Salón Caribe.

*1952.- Full explicatiu dels preus dels diversos serveis que oferia el Salón Caribe.

L'any 1959 es modernitzen i s'amplien les cuines i el local passa a funcionar com a restaurant amb servei diari. El nom de l'establiment incorpora també en endavant la denominació de restaurant.


El Restaurant Caribe sobreviurà al tancament del Roxy l'any 1969, fins que, ja entrats els anys 1970's, la immobiliària Núñez i Navarro enderrocà tot l'immoble per construir un bloc d'habitatges.


*1966.- El rètol vertical del Caribe amb la Plaça Lesseps poc temps després de la seva ampliació.