dilluns, 29 de juliol del 2013

OLIVER'S. Restaurant. Passeig de Gracia / Consell de Cent (1972-1975)


*1972.- Publicitat de l'Oliver's insertada al diari La Vanguardia (Cliqueu sobre la imatge per ampliar-la). 

Inaugurat el 25 de maig de 1972, el restaurant-snack Oliver's va ocupar el lloc del desaparegut  restaurant Milán al numero 44 del Passeig de Gràcia, fent cantonada amb Consell de Cent. L'acte inaugural del nou restaurant va congregar a més d'un miler de persones segons la premsa de l'època.
El local era dividit en dues plantes. A la baixa hi funcionava un snack idoni per a menjars ràpids o prendre un aperitiu, mentre al pis superior hi havia el grill restaurant de cuina internacional, així com salons privats amb capacitat des de 6 fins a 120 persones. Era un restaurant orientat bàsicament als dinars de negocis, que tancava els diumenges. La direcció de la cuina va ser assignada al xef Alberto Martinez Botía.
L'Olivers va tenir una vida efímera que no va arribar als tres anys. El 1975 va ser clausurat i substituït per un altre establiment de restauració, l'Hostal del Sol, que recuperava el nom del restaurant situat al carrer Mallorca cantonada Passeig de Gràcia, que havia quedat destruit per un incendi.
El Milán i l'Oliver's van ser els predecessors d'altres establiments de restauració emplaçats en aquell mateix local als baixos i entresol de l'edifici de La Equitativa Fundación Rosillo. Avui (2013) el local esta repartit entre el restaurant Citrus, situat a l'entresol, i un establiment de la cadena Tapa-Tapa als baixos.