dilluns, 1 de maig del 2017

AUTO SERVICIO TURO-PARK. Calvet / Tenor Viñas (1958-1979)


 
L'any 1958, a la cantonada entre Calvet i Tenor Viñas, just entre els barris de Galvany i el Turo-Park, va entrar en funcionament un auto servei de posta a punt de l'automòbil que incorporava benzinera i taller.
El local es va convertir en un dels punters a la ciutat i especialment a la zona alta on per proximitat i qualitat de servei era el preferit de les classes benestants per al manteniment dels seus cotxes. L'Auto Servicio Turó-Park es va posar en funcionament sota la direcció del cap de taller Mario Bencerrey i era dotat de les últimes novetats de l'empresa Harry Walker quant a tecnologia per al tractament de les avaries, manteniment i revisions periòdiques del vehicle. Incorporava també alguns serveis, no habituals en aquest tipus de negocis, com eren una cafeteria on el client podia esperar còmodament que li acabessin d'enllestir el cotxe, així com cabines telefòniques dins el propi taller per no haver d'esperar a realitzar trucades.  

*1959.- Publicitat del taller en format de còmic amb vinyetes.
 
*1960.- Un fotograma del film Llama un tal Esteban (Pedro Luis Ramírez) on es pot veure l'interior del taller. Al fons el carrer Calvet a la cantonada amb Tenor Viñas i Madrazo.
 
L'Auto Servicio Turó-Park  va desaparèixer a l'any 1979. El solar va ser venut a la constructora Núñez i Navarro per aixecar un edifici d'habitatges en aquella zona tan desitjada pel mercat  immobiliari. Als baixos del nou edifici s'hi van instal·lar les Galeries Turó.