dijous, 14 de novembre del 2019

SHANG-HAI. Sala de ball. Rambla de Catalunya 24. (1934-1940)



*1934.- Anunci insertat a la cartellera d'espectacles de la premsa barcelonina sobre la inauguració de la sala de ball Shang-hai. (Font: Hemeroteca La Vanguardia)
 
Sala de ball amb acadèmia per aprenents situada a la part baixa de la Rambla de Catalunya entre la Gran Via i el carrer de la Diputació. El Shang-hai va obrir portes durant el període republicà, concretament la nit del dijous 4 d'octubre de 1934, només dos dies abans d'una data històrica per Catalunya amb incidents i dels grossos a la Plaça Sant Jaume on Lluís Companys va proclamar l'Estat Català.
Les seves orquestres habituals (Centauros i la Napoleon's Band)  amenitzaven les sessions de ball i els actes i celebracions privades que s'hi organitzaven habitualment. 
 
*1935.- Ball de Carnestoltes al Shang-hai amb procés de selecció de joves aspirants a actriu inclòs. (Font: Hemeroteca La Vanguardia)
 
Acabada la Guerra la sala seguia activa i amb les mateixes orquestres que abans de la guerra l'havien inaugurat. Ben aviat però, s'imposà un canvi de nom i una nova època. A començaments del 1940 el local es va transformar en la Sala Bolero, que va subsistir fins a començaments la dècada dels 1960's. 
 
*1939.- Al mes d'abril d'aquell any, poc després d'acabada la guerra, el Shang-hai tornava a estar actiu i Centauros i Napoleon's continuaven sobre l'escenari del local. 
 
*1940.- A l'any següent l'antic Shang-Hai quedava ja convertit en Bolero inaugurant una nova etapa.