dimarts, 7 d’octubre del 2014

LA TAURINA. Carrer Cid 8 (1910's - 1930's)

Agraïments a EMILIO GÓMEZ FERNÁNDEZ


Amb una decoració integralment dedicada a la tauromàquia, de parets plenes de cartells de corrides i fotos de toreros dedicades, La Taurina era una botiga humil de queviures situada al número 8 del carrer del Cid, al costat mateix del legendari local conegut com La Criolla,
Convertida amb cabaret flamenc la seva història està lligada obligatòriament a la figura de Carmen Amaya coneguda com La Capitana. Fou a La Taurina on el cronista Sebastià Gasch va trobar una nena bailaora que començava a mostrar-se virtuosa en l'art del ball flamenc acompanyada a la guitarra pel seu pare El Chino i la seva tieta La Faraona que l'acompanyava ballant.

*1930,- Un venedor ambulant mostrant les seves mercaderies a l'interior de La Taurina. (Foto: Gabriel Casas i Galobardes / ANC)


*1931.- Fragment d'un article del cronista Sebastià Gasch, incansable freqüentador de tots els racons del Barri Xino, en el que mostrava la seva admiració per la nena que després seria Carmen Amaya. (Font: Revista Mirador. Núm. 120. Hemeroteca Nacional de España).